Sinterklaasintocht

De Sinterklaasintocht Herveld-Andelst is dit jaar op 19 november 2023

De intocht start rond 14.00 uur bij “PartsPoint” (de vroegere AMA) op het industrieterrein in Andelst. Zie plattegrond voor de verdere route. De sint zal rond 14.45/15.00 zijn binnenkomst hebben op het dorpsplein.

Het binnenprogramma zal in de grote zaal van de Hoendrik zijn. Wij willen vragen of ouders achter de tafels blijven staan zodat alle kinderen het programma goed kunnen zien. Rond 16.00 is het programma afgelopen. Wij hopen dat we er samen een super leuke dag van kunnen maken.

Routebeschrijving

STANDPUNT JVW/Sinterklaas intocht Herveld-Andelst – Zwarte Pieten discussie

De Sinterklaasintocht Herveld-Andelst volgt al sinds het begin de discussie over Zwarte Piet die landelijk is ontstaan een aantal jaren geleden. Daaronder ook de wereldwijde Black Lives Matter (BLM) beweging. Het Sinterklaasfeest kent een lange traditie met veel karakteristieken en kenmerken, waarvan nu een aantal meer dan ooit ter discussie staan.

Onze visie is dat het Sinterklaasfeest door iedereen als een onvergetelijke belevenis moet worden ervaren, zonder daarbij uit te sluiten. Een gezellig en bijzonder feest in december voor alle kinderen en hun ouders in Herveld-Andelst, maar ook in onze regio.

We kiezen ervoor om de uitstraling van onze hoofdrolspelers in dit feest aan te laten sluiten bij de huidige maatschappelijke ontwikkelingen, zonder daarbij de magie van het Sinterklaasfeest te verliezen. Zo kan iedereen genieten van de bijzondere sfeer en blijft het een feest voor jong en oud!

Het bestuur van de Sinterklaas intocht Herveld/Andelst/JVW

Sponsors